7 skäl att välja mig

Varför ska du anlita mig som speakerröst? Det korta svaret: du får en proffsig och välljudande inspelning på enklast tänkbara sätt. Men här är sju anledningar till varför produktionsbolag, radioreklamproducenter, och reklambyråer återkommer till mig.

Engagemang för din produktion

Din produktion är viktigast, och jag gör allt för att min röst ska matcha den. Jag tycker bäst om att vi pratar på telefon så kan jag skapa mig en uppfattning om vad ni ha för effekt med er produktion.

Du får varianter att välja mellan

Du får alltid olika inlästa varianter på ditt manus. Har du längre manus, så pratar vi igenom i förväg vad du vill ha. Då läser jag gärna upp för dig på olika sätt i mötet eller på telefon, så att du kan skapa dig en uppfattning vad du vill ha.

Jag levererar snabbt

Ofta kan jag leverera på dagen. Om inte annat, så har du inläsningen levererad till nästa morgon eller enligt överenskommelse.

Många års erfarenhet

Efter c:a 3 000 produktioner så har jag lite rutin. Om du behöver bolla idéer kring hur man ska läsa manuset, hur språket fungerar att läsa med mera, så hjälper jag gärna till.

Egen studio

Jag har självklart proffsutrustning: mikrofonen Neumann TLM 103 som är något av branschstandard idag, ljudkort Apogee One, Mac Book Pro, och ett akustikbehandlat rum.

Jag jobbar i olika program: Pro Tools, Logic Pro X, Adobe Audicity, Amadeus Pro, Ozone Izotope 8, med flera.

Variation på rösten – Jag läser både reklam och information

Jag har gjort många reklamspotar för TV och radio . Där får jag arbeta med energin, värme och den förtroendeingivande känslan. Men jag gör också e-learningproduktoner och informationsfilmer som kräver att man låter stringent och som en expert.

Jag är bra på att ta regi och är prestigelös

Flera samarbetspartners säger att jag har lätt för att ta regi – jag förstår hur de vill att jag ska låta, när de säger ”varm”, ”säljig”, ”ha mycket energi”, ”ganska laidback”, och så vidare. Och jag är prestigelös – mitt fokus är att du blir nöjd. Vi tar om så många gånger som det behövs.

Om Ola

Namn: Ola Ringdahl
Yrke: Speakerröst och kommunikationskonsult.
Bor: Stockholm
Född: 1966
Familj: Två döttrar

Erfarenhet som speakerröst: 25 års erfarenhet och över 3 000 produktioner.