19 maj 2012

Miken som äntligen gör mig till en mobil speakerröst

Äntligen kan jag vara en mobil speakerröst vart jag än är – bara jag hittar ett dämpat rum (eller en bra filt ☺ ). Jag pratar om miken Apogee MIC. Det är en USB-mik som låter riktigt bra, och som kan kopplas in direkt i Iphonen eller Ipaden!
Storleken är perfekt – lika lång som Iphonen ungefär.
Så nu har jag alltid med mig en studiomikrofon var jag än är!

Jag har länge experimenterat med hur jag ska kunna vara en mobil speakerröst när jag är ute på resa. Jag har testat att ta med mig ljudkort och mikrofon men det är ganska bökigt. Jag har testat två olika USB-mikar men de har dels brusat och dels strulat för mig. Men nu tror jag att jag hittat något som jag kommer att vara nöjd med väldigt länge.

Så här säger Erik Tilling, ljudtekniker och musiker på Audio To Me, som också tipsade mig om miken:
” Apogee MIC är lite av en revolution inom inspelningsteknik. Det är den första USB-mikrofonen (som man kopplar direkt in i datorn, iPhonen eller iPaden) med riktig studiokvalitet! Den ryms i handen men levererar en ljudkvalitet som kan jämföras med dom ”riktiga” mikrofonerna som kräver förförstärkning och diverse andra tekniska hjälpmedel och kostar åtskilliga tusenlappar mer! Vid en test mellan dessa visade Apogee MIC en fantastisk likhet med en vanlig studiomikrofon!”