7 skäl att välja mig

Varför ska du anlita mig som speakerröst? Det korta svaret är att du får ett proffsigt och välljudande resutlat på ett enkelt sätt. Men här är sju anledningar till varför produktionsbolag, radioreklamproducenter, och reklambyråer återkommer till mig.

Engagemang för din produktion

Det är din produktion som är viktigast, och jag gör allt för att min röst ska matcha den.

Du får varianter att välja mellan

Varje gång jag spelar in åt dig, får du minst fem olika varianter på ditt manus – om det är hyfsat kort. Har du längre manus, så pratar vi igenom vad du vill ha, och då kan jag gärna läsa på olika sätt innan inspelning, så att du i alla fall får höra olika varianter.

Jag levererar snabbt

Väldigt ofta kan jag leverera på dagen, ifall du har bråttom. Om inte annat, så har du inläsningen levererad till nästa morgon.

20 års erfarenhet

Efter kanske 3 000 produktioner så har jag lite rutin. Om du behöver bolla idéer kring hur man ska läsa manuset, hur språket fungerar att läsa, och så vidare, så hjälper jag gärna till.

Egen studio

Jag har faktiskt två stycken speakerstudios, och med exakt likadan utrustning: mikrofonen är en Neumann TLM 103 som är något av branschstandard idag, ljudkortet är Avid Mbox Mini, datorn är en Mac Mini, och mycket dämpning i rummet för att det ska låta riktigt bra.

Variation på rösten – Jag kan läsa både reklam och information

Jag har gjort massor av reklamspotar för både TV och radio – ofta får jag göra inläsningar som kräver värme och en röst som känns förtroendeingivande. Men med ett förflutet som reporter och programledare inom P4 Stockholm och Utbildningsradion, så klarar jag också av e-learningproduktoner och informationsfilmer som kräver att man låter stringent och som en expert.

Jag är bra på att ta regi och är prestigelös

Det är flera samarbetspartners som säger att jag har lätt för att ta regi – jag förstår hur de vill att jag ska låta, om det så är ”varm”, ”säljig”, ”ha mycket energi”, ”ganska laidback”, och så vidare. Och jag är prestigelös – mitt fokus är att du blir nöjd. Vi tar om så många gånger som det behövs, tills du är nöjd.

Om Ola

Namn: Ola Ringdahl
Yrke: Speakerröst och kommunikationskonsult.
Bor: Stockholm
Född: 1966
Familj: Två döttrar

Erfarenhet som speakerröst: 22 års erfarenhet och över 3 000 produktioner.